Wie ben ik?

 

Ik ben Esther Drenthe, geboren op 18 januari 1964 en opgegroeid in Schagen, Noord Holland. Naast West-Friese invloeden maken mijn Curaçaose moeder en Surinaamse vader – zij kwamen in 1948 naar Nederland – mijn cultuurpalet compleet!

Na het VWO koos ik voor de studies logopedie en technische bedrijfskunde / kwaliteitsmanagement. Naast studie en werk danste ik volop: klassieke, moderne- en jazzdans. Aanvankelijk deed ik dit met mijn broer Michel (ik ben de jongste van 4 kinderen). In de loop der tijd kwam voor mij hier het acteren bij. En ook Michel ging deze richting op; hij werkt inmiddels als filmproducent in de Caraïben. Bijzonder was trouwens dat wij in 2019 bij de televisieserie Smeris voor het eerst samen op een set stonden.

Na het afronden van de studies en de nodige werkervaring koos ik in 1997 definitief voor het acteren. Ik volgde acteerlessen en workshops op het gebied van Chubbuck, The Method/Stanislavski en Commedia dell’arte. Ik heb veel geleerd van docenten als Bart Kiene, Helmert Woudenberg en Elisabeth Sevholt.

Nu – 25 jaar later – heb ik als actrice gewerkt op het gebied van theater, televisie, commercials, stem en trainingen. Met veel plezier en uiteraard ook met uitdagingen. Ik ervaarde dat de grootste kracht voor mij lag in ‘zijn’. Daarom: wees wie je bent, dat is alles!

Klik op Wat heb ik gedaan? om te zien aan welke producties en opdrachten ik mee werkte.

Klik op Video’s, Foto’s en Stem om mij te zien en te horen.

Wil je weten waar ik momenteel mee bezig ben, klik dan op Wat doe ik nu?

En ten slotte: klik op Contact om mij te bereiken.

Graag tot horens!

My name is Esther Drenthe, born and raised in Schagen, located in the province of North Holland (also known as ‘West Friesland’). Together with my West-Friese influences, my cultural palette is complete with my Antillian mother and Surinamese father!

After pre-university education I studied speech therapy and engineering management (quality management).  While pursuing my education and working, I continued to dance. I pursued many styles of dance, all of which I love. These include classical, modern and jazz dance. It was during this time that I began to pursue acting.

In 1997, once I completed my studies, I decided to pursue a full time career in acting.

Now – more than twenty years later – I worked as an actress in theater, television, voice and communication trainings.

Click on Wat heb ik gedaan? to see the productions and assignments in which I have participated.

Click on Video’s, Foto’s en Stem to see and to hear me.

Would you like to know what I am  currently doing? If so,  please click on Wat doe ik nu?

And finally: click on Contact to reach me personally.

Hope to hear from you!

This entry was posted in Esther Drenthe and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply